top of page

EGYPTE
5000 jaar langs de Nijl

  

Scrol naar beneden

EGYPTE

5000 jaar langs de Nijl

 

AUDIOVISUELE REPORTAGE

In november 2022 werd de 100ste verjaardag herdacht van de ontdekking van het graf en de fabelachtige schatten van Toetanchamon op 5 november 1922 door de Engelse Archeoloog Howard Carter.   
Ter gelegenheid hiervan bieden wij opnieuw deze audiovisuele reportage aan.  Nu volledig gedigitaliseerd en opgefrist met nieuwe titels en kaarten, en waarbij aan de beelden digitaal bewegingen werden toegevoegd, soms zelfs driedimensionale effecten.

Na een bezoek aan het moderne Egypte met de hoofdstad Caïro met haar moskeeën, de Nijl met haar dorpjes en exotische bevolking, maken we een reis 5000 jaar terug in de tijd.  We vertellen de boeiende geschiedenis van het oude Egypte vanaf de 1ste farao Narmer (3200 v. Chr.) tot de laatste koningin Cleopatra (31 v. Chr.).  Tijdens deze reis door de tijd bezoeken we de piramiden, de indrukwekkende tempels met prachtige reliëfs en beeldhouwwerk, de mysterieuze faraograven en nog veel meer...  Tenslotte evoceren we in niet minder dan 17 minuten de spectaculaire en spannende ontdekking door Howard Carter van het graf en de fabelachtige schatten van Toetanchamon. 

Scrol naar beneden

Egypte - Mohammed Ali Moskee.jpg
bottom of page