top of page

  ARGENTINIË   magistraal natuur wereldwonder

Scrol naar beneden

ARGENTINIË

magistraal natuur wereldwonder (50 + 52 minuten)

MULTIMEDIA REPORTAGE

De naam Argentinië is afgeleid van het Latijnse woord voor zilver, Argentum, omdat de Spaanse kolonisten onterecht hoopten er veel te vinden.  Een bevolking van 42 miljoen inwoners en 90 maal zo groot als België.  Argentinië is dan ook het 8ste grootste land ter wereld. 
Met een totale lengte van 3500 km bezit het land een grote verscheidenheid aan klimaatstreken en een spectaculaire natuur in echte superlatieven. 
Bruisend Buenos Aires is het “Parijs van Zuid Amerika”, op de tonen van de Tango. 
In oost Patagonië het schiereiland Valdez met zeeleeuwen, zeeolifanten en pinguïns.  Fascinerend Vuurland, afgelegen eiland aan het einde van de wereld. 
De zuidelijke Patagonische ijskap, buiten de poolstreken, het grootste gletsjergebied ter wereld.  Net over de grens in Chili één der mooiste natuurgebieden ter wereld: het Nationaal Park Torres del Paine.  In het noordwesten van Argentinië zoutvlaktes, spectaculaire rotsformaties en erosievormen zoals in Noord Amerikaanse nationale parken.  De Iguazu watervallen: het grootste en meest indrukwekkende complex van watervallen ter wereld, 2,5 km breed, meer dan 250 watervallen, een schouwspel om kippenvel van te krijgen...

 Argentinië is een magistraal natuur wereldwonder…

Scrol naar beneden

bottom of page